Filiala de Cruce Rosie Sector 4 Bucuresti, in parteneriat cu Primaria Sector 4 si Liceul International de Informatica Bucuresti, desfasoara sambata 21 septembrie 2013, prima editie a evenimentului caritabil Festivalul "Prajitura umanitara".

 

Filiala de Cruce Rosie Sibiu incepe o noua serie a cursurilor deingrijitor varstnici la domiciliu, cu posibilitatea angajarii la finalizare cursului.

In perioada 16 - 23.09 2013, filiala de Cruce Rosie Dolj in colaborare cu Prefectura Dolj si ISU Dolj au derulat Campania de sprijinire a populatiei afectate de inundatii din judetul Galati.Voluntarii filialei au fost prezenti la hypermarket-urile REAL,AUCHAN si SELGROS, pentru a sensibiliza populatia in legatura cu aceasta actiune umanitara. S-au colectat 798,8 kg alimente de baza, SELGROS a donat imbracaminte si incaltaminte, CEZ Romania a donat 5880 litri apa, iar ISU Dolj,cu sprijinul Prefecturii Dolj au asigurat transportul catre zonele afectate din Galati.

Filiala de Cruce Rosie Vrancea a distribuit, ieri, 2 octombrie, ajutoare umanitare destinate persoanelor afectate de inundatiile din satul Costache Negri, judetul Galati. Peste 40 de familii, grav afectate au primit sobe de încalzit cu plita si cuptor, precum si alimente (conserve mazare, fasole verde, morcov, fasole boabe- 30 saci, orez, griş, muraturi- gogonele, pepeni, 500 kg struguri, telina, varza, ardei gras, 3000 kg pepeni - câte un sac din fiecare pentru fiecare familie). Valoarea ajutorului umanitar este de circa 20.000 lei, suma colectata de la locuitorii municipiului Focsani, prin Clubul Seniorilor de la Crucea Rosie Vrancea si donatii primite de la o familie din America.

 

 

Ieri, 10 octombrie 2013 Crucea Rosie Romana a lansat cel de-al VII-lea punct de punct de prim ajutor in satul izolat Vulcana de Sus din comuna Vulcana Bai, in casa familiei de salvatori comunitari Setreanu Valentin si Alina.
Punctul de prim ajutor este sustinut financiar de catre PA&CO International. Acesta a fost dotat cu o trusa de prim ajutor, glucometru, tensiometru si un dispozitivul EKG cu telecitire la distanta. Familia a participat la cursuri intensive de acordare a primului ajutor de baza si are misiunea de a sprijini rezolvarea urgențelor minore din comunitate si prevenirea agravarii situatiei in cazul unor urgente majore, care necesita asistenta medicala.
Satul Vulcana de Sus din comuna Vulcana Bai este situat la aproximativ 20 de km de Municipiul Targoviste. Accesul in sat este extrem de dificil din cauza drumului accidentat. Serviciul de ambulanta se opreste la 2 km de intrarea in sat, astfel bolnavii sunt transportati cu targa sau carutele pana la salvare.
In acest sat, de o frumusete aparte, familia Setreanu Valentin si Alina si-a pus la dispozitia comunitatii nu dor timpul, dar si locuinta. Multumim familiei din satul Vulcana de Sus care a acceptat voluntar sa faca parte din acest proiect si si-a asumat misiunea de a veni in sprijinut tutur celor care vor avea nevoie de ajutor.